Pazartesi, Ocak 31, 2011

Künye #4



Ali Karadeniz. Gerçek adıyla ; Michael Wright... Yabancı kuralı esnetilerek daha doğrusu örselettirilerek oynatılan oyunculardan biri. Öyle veya böyle adamı Türk yaptınız da verecek daha normal bir isim bulamadınız mı ? Trabzonspor'da oynuyor diye illa ''Karadeniz'' soy adını mı alması gerekiyor bu adamın ? 


Değerli bir adam Michael Wright. Boyu 5-6 cm daha uzun olsa NBA'de önemli bir rol adamı olabilirdi belki de, ama ; sakatlıklar, fiziksel yetersizlik gibi problemler onun kariyer rotasını Avrupa'ya yönlendirmesine sebep oldu. Basketbola Kevin Garnett ile birlikte başladığını ve zamanında ABD genç milli takımının en skorer oyuncusu olduğunu söylersem onun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu anlayabiliriz, herhalde.


Türkiye macerası Murat Didin'in onu Beşiktaş'a getirmesi ile başladı. Daha ilk sezonunda ligin sayı ve ribaund krallığında ilk sıraları zorlayan Wright'ın Beşiktaş macerası o sezonla sınırlı kaldı. İkinci Türkiye macerasında ise takımı Türk Telekom'du. ''Haydi eski Beşiktaşlı'ları bünyemize toplayalım'' kampanyası ile birlikte takıma kazandırıldı Wright. Beşiktaş'ta ki performansına deyim yerindeyse kaldığı yerden devam ediyordu Telekom'da... Taa ki sakatlanana kadar. Wright sakatlanınca Telekom onunla yollarını ayırdı. Üstünden iki sezon geçtikten sonra, yolu Trabzon'a düştü Wrig.... pardon Ali Karadeniz'in. Sezon ortasına doğru adı tekrardan Beşiktaş için geçmesine rağmen Trabzonspor onu kadroda tuttu. 


Çamura bulanmış bir elmas gibi şu an Wright. Trabzonspor gibi bir takımda oynuyor olmasına rağmen, ligin açık ara sayı kralı. Ne dersiniz bizim Karadenizli Ali oynar mı Milli takımda ? Bence cuk oturur ama iş kabilenin başındaki Turgay DEMİR-EL'e bağlı... Ali KARADENİZ ismi bir bakıma da ironik. Malumunuz bizim Ali siyahi bir sporcu ve soyadında da KARA kelimesi mevcut. Hiç düşünmediler mi adama bu ismi verirken acaba ? Irkçı söylevlere sebep olacağı hiç mi düşünülmedi ? KARADENİZ fıkrası gibi hakikaten. Ne diyelim, burası Türkiye...

Hiç yorum yok: