Cuma, Haziran 11, 2010

Güney Afrika ve Dünya Kupası...



Güney Afrika
için tahminlerimi yazmadan önce Mandela'nın torunu için 2 satırlık saygı duruşunda bulunuyorum...(haa ?)



Satırlarımızı boş bıraktıktan sonra ; Güney Afrika için görüşlerimi belirtebilirim.

Güney Afrika'nın uluslararası arenada iki büyük topçusu vardır, bunlar hepinizin tahmin edebileceği gibi ; Steven Pienaar ve Benni McCarthy. McCarthy, Parreira'nın sürpriz bir şekilde kadro dışı bıraktığı bir isim. Her ne kadar sezonu pek verimli geçirmese de bu dünya kupasında oynamayı hak ediyordu. Özellikle Güney Afrika'nın forvet hattına baktığımızda bunu gayet net bir şekilde görebiliyoruz. Şuan için forvetteki en etkili eleman Mphella gibi gözüküyor - ki onunda ne kadar yeterli olduğu tartışılır- . Onun yedeği ise Bernard Parker olacak. Parker tam bir süzük ! Konfederasyon Kupasında gösterdiği performansla kafama kazındı kendisi, belki bir kısmınız hatırlar kendi takımının gol atmasını engellemişti dangalak. Şaka bir tarafa forvet hattı yetersiz Güney Afrika'nın, bu yüzden gol bölgesinde çok tehlikeli bir takım değiller en azından gruptaki takımlara oranla. 

Orta  sahası ise ortalama oyunculardan kurulu. Orada farkı yaratacak oyuncu ise Everton'lı Pienaar. Uluslararası tecrübesi hat safhada olan Pieanaar takıma liderlik edecek oyuncu olacak. Özellikle takımı ileri taşıması ve Mphella'yı beslemesi bekleniyor ondan. Peki herşey iyi güzelde bunları gerçekleştirebilecek mi ? Pienaar'ın geçmişine baktığımız zaman hiç bir zaman oynadığı takımın en büyük oyuncusu konumunda olmadı, - bu açıdan McCarthy'nin alınması önemliydi - bu onun en büyük handikapı olacak gibi gözüküyor. Fakat diğer taraftan bakıldığında ise ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğu ortaya çıkıyor, bu yeteneklerini liderlik vasıflarını ortaya çıkaracak şekilde kullanabilirse ne ala, ama yapamazsa Güney Afrika'nın işi çok zor...

Defansı ise idare eder kıvamında Güney Afrika'nın. Aaron Mokoena defansın en kaliteli oyuncusu olarak göze çarpmakta, hem sağbek hem stoper mevkiilerinde görev alabiliyor. Bu turnuvada büyük ihtimalle sağbek oynayacak olan Mokoena İngiltere Premier Ligi'nin önemli savunmacıları arasında. Defansın diğer isimleri ise Mokoena'ya oranla kalibresi düşük oyunculardan oluşuyor, ama kimse yanılmasın çünkü Parreira'nın varlığı takımın defansif gücünü bir üst seviyeye çıkarmış durumda.


Hiç yorum yok: