Pazar, Aralık 13, 2009

Kevin ''Züppe'' Johnson - Vitaliy Klitschko



Maç başlamadan önce herkesin tahminleri Vitaliy Klitschko'nun kazanması yönündeydi. Buna etken olarak Kevin Johnson'ın ilk defa 12 roundluk bir maça çıkması ve her ne kadar namağlup olsa da Vitaliy'nin kalibresinde olmayışıydı.
Kevin Johnson ringe Michael Jackson(siyah olan zamanı) tişörtüyle gelerek kendisini sempatik göstermeye çalıştı ama ne yaparsa yapsın maçtan önce yaptığı ukala açıklamaların altında ezildi. Maçtan önce yaptığı açıklamalarda ; ''Beni sadece Muhammed Ali yenebilirdi.'' demiş. Ayrıca Vitaliy Klitschko'nun işini 9.roundda bitireceğinide eklemiş(İnsanın '' o biraz sıkar'' diyesi geliyor). Vitaliy ise bu açıklamalara ''hastane masrafları benden'' diyerek anlamsızca bir boyut kazandırmıştı. Arkadaşım sen şampiyonsun ne gerek var çocukla çocuk olmaya(30 yaşındaki adama çocuk dedim, bak şu işe).
Birazda maç hakkında konuşalım. Kevin Johnson maça çok anlamsızca bir savunma ile başladı sürekli Vitaliy ile dalga geçip onu sinirlendirmeye çalıştı. Bunların ne kadar etkili olduğu bilinmez ama Vitaliy biraz durgundu. Ama nolursa olsun Vitaliy Klitschko bir şampiyondu ve maçı alması gerekiyordu. Bizim bu düşüncelerimizi okurcasına Vitaliy iyi direkler çıkarmaya başladı fakat Kevin da hala tık yoktu, sürekli savunmaya kapanıp arada da bir iki tane sol direk çıkarıyordu. Maç sürekli iplerde geçiyor, aklımızda kalan tek şey Kevin Johnson'ın sürekli iplere yaslanıp, Vitaliy'nin yumruklarını karşılama çabasıydı. En sonunda 9.rounda gelmiştik tam Kevin Johson zamanı diyordum ki Vitaliy yine Kevin'ı iplere sıkıştırdı ve Kevin kendine yakışır bir şekilde ukalalık yapmaya devam etti. 9.roundda sona erdi ve Kevin da yine tık yok arada sol direkler çıkarıyordu fakat Vitaliy'nin bir roundda vurduğu yumruk sayısı Kevin'dan 5-6 kat fazlaydı.
Maçın son roundu ise tam bir şovdu. Vitaliy en sonunda Kevin'a uydu ve o da başladı saçmalamaya. Elini havaya kaldırıp duruyordu anlamsızca, bunu gören Kevin rahat durur mu ? Durmaz o da başladı. Hadi gel vur diye yalvarıyordu resmen bir ara kendi çenesine yumruk atmaya başlamaştı. Tam bu adam kendi kendine K.O olur diyordum ki maç bitti. Maç sonunda bir elektiriklenme oldu Vitaliy ile Kevin arasında. O elektriklenmeyi ayırmaya gelen Vladimir Klitschko'ya bile kafa tutan Kevin Johnson en sonunda sakinleştirilebiliyor ve maç Vitaliy'nin puan ile hakemler tarafından galip sayılmasından sonra centilmen bir şekilde son buluyordu ! (Bokstaki centilmenliğe fena halde takmış durumdayım. 36 dakika boyunca birbirlerini yumruk manyağı eden adamlar nasıl oluyorda maçın sonunda tokalaşabiliyor ? Bravo Valla.)

Hiç yorum yok: