Pazar, Aralık 20, 2009

Rafa Benitez'li Liverpool'u Uçuruma Götüren 10 Olay


1. 28 yaşındaki Robbie Keane'nin 19 milyon Pounda alınması, 19 maç oynatıldıktan sonra zararın neresinden dönersen kardır mantığıyla Totenham'a 12 milyon Pounda geri verilmesi.

2. İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalinde Milan'ı yenmeleri ve o maçtan sonra Ancelotti'nin bedduasını almaları. 2005'de Şampiyonlar Ligi'ni aldıktan sonra sadece 3 kupa (UEFA Süper Kupası - 2005, FA Cup - 2006 ve Community Shield - 2006 ) alabildiler.

3. 2007 - 2008 sezonu öncesi Robbie Fowler , Luis Garcia , Djibril Cisse , Jerzy Dudek ve Craig Bellamy gibi yıldızların yollanması. Yerlerine Ryan Babel , Yossi Benayoun , Lucas , Andriy Voronin gibi vasat futbolcuların uçuk fiyatlara alınması. Böylece zaten az olan yıldız sayısının iyice düşürülmesi.

4. Aston Villa'nın kaptanı Gareth Barry'yi almak amacıyla Xabi Alonso'nun başka kulüplere önerilmesi, böylece Xabi Alonso'nun küstürülmesi.

5. 2008 - 2009 transfer sezonunda kadroya Andrea Dossena ve Diego Cavallieri gibi şuan kadroya giremeyen isimlerin alınması ve zaten Fernando Torres alınırken küstürülen Peter Crouch'un Porstmouth'a satılması.

6. John Arne Riise'nin Roma'ya satılması, sol bekin Fabio Aurelio ve genç Emiliano İnsua'ya emanet edilmesi.

7. Sami Hypia'nın kontratının yenilenmemesi ve defansa 31 yaşındaki Kyrgiakos alınarak zaten vasat olan defans hattının iyice şenlikli bir hale getirilişi.

8. Xabi Alonso Real Madrid'e 30 milyon pounda satılırken ondan gelen 17 milyon poundu sakat olan Alberto Aquailani'ye dökmeleri. Üstelik o dönemde daha kaliteli bir oyuncu alabilecekken.

9. Rafa Benitez'in takımı eski öğrencileriyle ve İspanyollarla doldurması.

10. Rafa Benitez'in, Fernando Torres'in satılması durumunda takımdan ayrılacağını söyleyerek kulübe olan bağlılığını göstermesi !!!

Hiç yorum yok: