Çarşamba, Aralık 16, 2009

NBA Değerlendirmesi

Sezonun en şanssız takımlarından Portland Trail Blazers ile başlayalım. Batum , Outlaw derken Oden'da sakatlandı. Üstelik Oden sezonu kapadı, Batum ve Outlaw'ın sakatlıkları ise Oden'a nazaran daha iyi durumda. Özellikle Oden'ın sakatlığı sebebiyle bir takasa girişme ihtimalleri var. Etliye, sütlüye karışmayan sadece savunma yapan gerektiği zaman hücüm eden bir Dalembert onlara iyi gelebilir. Oyun kurucu mevkiisinde sıkıntı yaşayan 76ers'la takasa giderlerse onlar için daha hayırlı olur. Blake ve ya Miller'ı gönderebilirler ve ya üçlü bir takasda olabilir.Şu Bayless'ın oynaması gerekiyor. Potansiyel var çocukta.

Philadelphia'ya geçersek orada durumlar biraz karışık. Uzun bir mağlubiyet serisine(nihayet) son verdiler. Ivy yavaş yavaş kendine gelirken, Iguodala'da bir düşüş söz konusu. Özellikle Dalembert'e top kullandırtmamaları onlar için hayırlı olur. Çaylak Jrue Holiday'de de iyi bir backup PG potansiyeli var, iyi bir oyuncu olabilir. Çok atletik ve koşmayı seven bir takım, hücum oyununa yatkınlar fakat bunu oynatıcak PG yok. Ne A.I ne de Lou Williams bu düzeyde guardlar değil. Andre Miller'ı keşke tutabilselerdi.
Bir transfer dedikodusu dolanıyor ortalarda. Von Wafer'ın, Olympiacos'tan ayrılabileceği ve Memphis'e transfer olacağı söylenmekte. İyi bir 6.adam olabilir Memphis için. Ver eline topu sayı atsın !

Drafta gelirsek. Henüz #1 numara Blake Griffin'i izleyemedik. #2 numara Thabett ise süre alamıyor. Fakat buna rağmen Miami maçında 5 blok yapmayı başardı. #3 numara James Harden ise zaman zaman iyi maçlar çıkarıyor. Draftın en büyük sürprizi Brandon Jennings oldu, kesinlikle kimse ondan böyle bir performans beklemiyordu. Tyler Hansbrough'da kendisinden beklenmiyicek bir performans sergilemekte. NBA oyununa ayak uydurup uyduramayacağı soru işaretiydi fakat son maçlarda istatistiklerinde gözle görülür bir ilerleme var. DeJuan Blair, o da draftın sürprizlerinden birisi oldu. San Antonio geçen sene George Hill'de olduğu gibi yine turnayı gözünden vurdu. Fakat bir çelişki var. Hala isminin nasıl telafuz edileceğini öğrenemedik. DeJuan mı ?, Dehuan mı ? yoksa Dijuan mı ? Birisi beni bu konuda aydınlatırsa memnun olucam. Draft diyince Tyreke Evans'dan bahsetmemek olmaz. Bir oyuncu bir takımı ancak böyle değiştirir. Ligin en zayıf kadrosunu play-off potasına sokmak her yiğidin harcı değildir. Sacramento şu ana kadar bence ''gönüllerin şampiyonu'' unvanını hak etti. İnşallah bu çizgide devam ederler, yakışmıyor Kings'e lottary takımı olmak !
Phoenix'den bahsederek kapatalım. Tamam Phoenix iyi basketbol oynuyor, Amar'e biraz daha konsantre, Nash eski günlerinden kolajlar sunuyor ama bench yok ! Barbosa dışında göze çarpan bir isim yok. Nash'in yedeği geçen sene süre alamayan Dragic(Amerikalı spikerler Dracik demekte ısrarlı) gerçi iyi oynuyor ama yinede hala o seviyede değil. Dudleylerle felan olacak iş değil. Tucker'ın daha fazla süre alması lazım. Oynadığı zamanlarda iyi verim alınıyor fakat nedense Gentry onu oynatmıyor. Oynat şu çocuğu Gentry !..

Hiç yorum yok: