Cuma, Şubat 12, 2010

Bir Zamanların Smaç Şampiyonları ...

Smaç yarışmasına bir kaç gün kala, eski smaç şampiyonlarına göz atacağız. Kimi yarışmadan sonra uçuşa geçti, kimi ise yerin dibine gidişini hızlandırdı. İşte onlardan bazıları ;


BRENT BARRY
Hiç kuşkusuz smaç şampiyonası tarihinin en önemli figürlerinden birisidir Brent Barry. Tabuları yıkarak, tarihteki ilk ve tek beyaz smaç şampiyonu olmayı başaran Barry, şampiyona sonrası sakatlıklarla boğuştu. Şampiyonaya katıldığı sezon tam 79 maça çıkma başarısını gösteren Barry, şampiyonadan sonraki sezonlarda sakatlık sorunlarıyla cebelleşti. Tüm bu sorunlarla uğraştıktan sonraki 2 sezonu farklı takımlarda geçirdi. 99/00 sezonunda ise daha sonradan 5 sezon forma giyeceği - şuan NBA'in tozlu raflarına karışmış olan - Seattle takımı ile anlaşma sağladı. Kariyerinin en iyi dönemlerini Seattle'da geçirdikten sonra, kariyerinin en verimli dönemlerini geçireceği San Antonio ile anlaştı. Spurs forması ile 4 sezon geçiren ve 1 şampiyonluk yaşayan Barry, kariyerinin son sezonunda ise Rockets forması giyerek bir aile geleneğini gerçekleştirmiş olarak basketbol yaşamına noktayı koydu. 


GERALD GREEN
Bir dönem Von Wafer ile genetik bağları olup olmadığı tartışılıyordu, böyle bir bağları olmamalarına rağmen kaderlerinin aynı doğrultuda gittiğini söyleyebiliriz. Hayvani ölçüde smaçlar yapabilen bir insan olmasının karşılığını smaç şampiyonu olarak aldı. Smaç şampiyonasının ardından kariyerinin deyim yerindeyse içine eden Green, Kevin Garnett takası münasebetiyle Minnesota'nın yolunu tuttu. 3 numara sıkıntısı yaşayan Timberwolves'ta süre almakta zorlanan Green aynı sezon Rockets'a takas oldu. Houston kariyeri 3 dakikayla sınırlı kalan Green, 08/09 sezonunda ise Dallas kadrosunda kendine yer bulmuştu, fakat kendisini Kobe Bryant zannettiğinden dolayı Mavs kariyeri de 38 maç ile sınırlı kaldı. NBA'de bulduğu bu son sanşı da değerlendiremeyen Gerald Green şu sıralarda ise Rusya temsilcisi Lokomotiv Kuban takımında forma giymekte. 



FRED JONES
Bir baltaya sap olamamış NBA oyuncularından birisi olma özelliğini taşıyan Fred Jones 2004 yılında şampiyon olmayı başarmıştı. Şampiyon olduktan sonra dakikalarını belli bir standarta oturtmayı başaran Fred Jones, buna rağmen oyununda pek bir ilerleme kaydedemedi. 4 sezon oynadığı Indiana Pacers'ın ardından deyim yerindeyse Evliya Çelebi'ye dönen Jones sonraki 4 sezonunu 4 farklı takımda geçirdi. Gerald Green gibi antin kuntin basketbol yetenekleriyle NBA'de tutunamayacağını anlayan Jones şuanda ise İtalya takımlarından Biella forması giymekte.


DESMOND MASON
Dünya'da 3'lük atamayan ender 2 numaralardan birisi olma özelliği taşıyan Mason, NBA'e adım attığı günden itibaren o müthiş atletizmi ile insanların gözüne battı. Daha geldiği ilk sezon smaç şampiyonu olan Mason ilerleyen yıllarda kariyerini bir kaç adım ileri götürdü. Bucks formasıyla geçirdiği 3 başarılı sezonun ardından New Orleans'a takas oldu. Hornets'te ilk 5'in değişmez parçalarından biri haline gelen Mason, buna rağmen New Orleans ile kontrat yenilemeyip Bucks ile sözleşme imzaladı. 30'lu yaşlarına geldiğinde eski patlayacılığından eser kalmayan Mason son olarak Sacremento forması giydi. 


JASON RİCHARDSON
Tıpkı Desmond Mason gibi lige adım attığı ilk yılda şampiyon olmayı başaran J - Rich, smaç şampiyonası tarihinde unvanını korumayı başaran iki isimden biri olma özelliğini de taşımakta(diğeri Michael Jordan). Şampiyonanın ardından Golden State'de müthiş bir ivme yakalayan J - Rich inanılmaz istatistikler yakaladı. 06/07 sezonunda ilk kez play off oynamayı başaran Richardson, Warriors'un 8. sıradan gelip 1. Dallas'ı elemesinde büyük bir rol oynadı. Tüm bu başarılı performansına rağmen istediği kontratı alamayınca Bobcats ile sözleşme imzaladı. Bobcats formasıyla adeta bir şutöre dönüşen Richardson arada bir kaç klüp rekorunu da kırmayı ihmal etmedi. Tüm bu başarıların ardından Phoenix'e takas olan Richardson - her ne kadar son zamanlarda performansı düşse de - iyi performansını burada da devam ettirmekte.



Hiç yorum yok: