Perşembe, Şubat 18, 2010

SPEKÜLATİF DEFORMASYON ; LeBron'a Kardeş Geldi...

Antawn Jamison, Sebastian Telfair - CAVS
Zydrunas Ilgauskas, Al Thornton, Brian Skinner, Emir Preldzic, Draft Hakkı(1.tur, Cavs) - Wizards
Drew Gooden - LA Clippers


Uzun zamandan beri konuşulan Antawn Jamison'un Cavs'e geçmesi, sonunda resmiyete döküldü. Özellikle son günlerde Amar'e ile ilgili çıkan takas dedikoduları, Cavs'in Jamison takasını ikinci plana attığı yorumlarına sebep oluyordu. Amar'e'nin de Cavs'e sıcak bakması sebebiyle bu transferin gerçekleşme olasılığı bir an olsun artmış gibiydi, fakat Suns'ın uzlaşmaz tavrı sebebiyle Cavs Amar'e takasını gerçekleştirilemedi. Olaylar böyle gelişince de Cavs GM'i Danny Ferry ilk göz ağrısı Jamison'ı aldı. 




Arenas olayının patlak vermesinin ardından takımı dağıtma yoluna giden Wizards takasın ana takımı olma özelliğini taşıyor. Danaya iki kişi girerler ise paralarının yetmeyeceğini anlayan Wizards ve Cavs, Clippers'ı da ortak yaparak takası noktaladılar. 


Oyuncular açısından bakarsak Cavs Jamison'ı alarak sonunda bir pota altı skorerine kavuşmuş oldu. Bunun yanında Z'yi göndererekte 5 numarada bir sıkıntı yaşamaları ihtimal dahilindeydi, fakat Z'nin Wizards tarafından serbest bırakılacak olması 5 numara sıkıntısının yalnızca 30 gün süreceğinin bir habercisi hem Leon Powe'un da döneceğini düşünürsek 30 günlük sürenin su gibi geçeceği inancındayım. Takasın Cavs adına diğer bir ismi ise Sebastian Telfair oldu. Telfair ilk bakışta bir çöp gibi gözükmekte ama faydalı olabileceği kanaatini gütmekteyim. Son dönemde yaşanan PG sıkıntısına ilaç olabilecek cinsten bir adam olmasa da iyi bir bench oyuncusu olacağını tahmin ediyorum, tabi Von Wafer vari hareketlerde bulunmadığı sürece.



Wizards açısından bakar isek ; tamamen salary capi rahatlatma amacı güdülerek yaptıkları bir takas idi. Özellikle Arenas olayının patlak vermesinden sonra takımı dağıtma kararı alan Wizards yönetimi için iyi bir takas oldu. Antawn Jamison'ın yüklü kontratından kurtulurlarken, Drew Gooden gibi '' keskin sirke küpüne zarar '' tipinden bir oyuncuyu da yollamayı başardılar. Sezon sonu kontratı bitecek olan Z'yi de kadrolarında pek fazla bir süre barındırmalarını beklemiyorum açıkçası.



Clippers'da, Wizards gibi salary cap boşaltma düşüncesiyle bu takasa girme kararı aldı. Camby'yi göndererek ilk dağıtma hamlesini gerçekleştiren ve şu sıralarda koçluk görevlerini Kim Hughes'a devredip GM'liğe konsantre olan Dunleavy'nin ikinci hamlesi oldu. Al Thornton gibi kaliteli bir kısa forveti göndermeleri onlar açısından büyük kayıp oldu, ayriyeten Skinner gibi bir kabiliyetsizden kurtulmaları da iyi oldu. Karşılığında aldıkları Gooden'ın ise serbest bırakılmasını bekliyorum. Yani Gooden için yine gaybana geceler devam ediyor...

Hiç yorum yok: