Pazar, Şubat 21, 2010

SPEKÜLATİF PERFORMASYON ; T- Mac Has Wanna Comeback...



Gecenin en merakla beklenen maçı(en azından benim için) New York - Oklahoma City mücadelesi idi. Özellikle yeni transferler T- Mac ve Eddie House'ın performansları merak konusuydu. 2010 muhabbeti münasebetiyle T- Mac'in nasıl bir oyuncu olduğunu unutmuştuk, ama T- Mac dün kendini bizlere tekrardan hatırlatmayı başardı. Her ne kadar takımı 121 - 118 yenilse de. Tracy McGready 19'u ilk yarıda olmak üzere 26 sayı bulmayı başardı, hem de 17 - 10 isabetle ve tüm bunları uzatmaya giden bir maçta, 32 dakika sahada kalırken yaptı. Ayriyeten 4 ribaunt, 5 asist ve 1 top çalma yapmayı da başaran T- Mac bizlere '' ben daha ölmedim '' mesajını vermiş bulunuyordu.


New York'un bir diğer yeni transferi Eddie House ise 36 dakikada, 14 - 8 isabetle 24 sayı üretirken Nate Robinson'ı aratmayacağını gösterdi. Tüm bunların yanında 2 asist yaparak standartlarını aşan(!) House 5 ribaunt alarak da gerçek bir oyun kurucu olmadığını bizlere bir kez daha gösterme zahmetinde bulunuyordu. Yiğidi öldür hakkını yeme demiş atalarımız, hakkını teslim edelim House'a, son anları müthiş oynadı. Az kalsın David Lee'yi unutuyordum, Lee Dünkü maçta 41 dakika sahada kalırken 16 - 12 isabetle 30 sayı buluyordu, bu 30 sayının yanına 10 ribaunt ve 6 asist ekleyerek triple - double'a göz kırpan Lee, takımın maç boyunca yaptığı 4 bloktan 3 tanesini de sahiplenerek New York'un en baba oyuncusu olduğunu gösteriyordu. New York'ta bu kadar dangalak varken bu post bitmeyecek gibi ; Chris Duhon 20 dakika oynadığı maçta sayı atma zahmetine girmezken, oyuna olumlu anlamda hiçbir katkıda da bulunmayarak bizleri şaşırtıyordu ! Al Harrington ise 10 - 2 isabet bularak dangalak yaftasını bir anda üstüne yapıştırtıyordu. 


Karşı takımda ise Kevin Durant kendi standartlarında normal bir maç çıkarak 46 dakikada, 25 - 10 isabetle 36 sayı buluyordu. Tüm bunların yanında 5 ribaunt ve 3 asist ekleyen Durant, 5 top kaybı yapmayı da becererek tebriklerimizi almayı başarıyordu. NOT : Maç kazandıran basketi de atmayı becerdi efenim kendisi. Burada görmeye alışık olmadığımız Russell Westbrook ise 23 - 13 isabetle 31 sayı bulmayı başarırken(o kadar şutu bende atsam) bu rakamın yanına da 10 ribaunt  ve 9 asist ekleyerek triple - double'ı acı bir şekilde kaçırıyordu.

Hiç yorum yok: