Cuma, Şubat 19, 2010

Geniş Çaplı SPEKÜLATİF DEFORMASYON ; Takasla Alışveriş Daima Güzeldir...

Özellikle son dönemlerde bloga uzun çaplı değerlendirmeler koyamıyordum. Çeşitli bahaneler bulabilirim bunun için örneğin ; arkadaşlarımın beni iddaa yazarı olarak değerlendirmeleri, tembellik(!) ve artık eskisi gibi binaların inşa edilmemesi(national geographic yüzünden pardon ! NOT: Bunu gördükten sonra çıkmayın olur mu ? :D ). Bu bahanelerden 1 milyon tane daha bulabileceğim için, mevzuyu yarım bırakıyorum.


Yine müthiş kişisel sorunlarımı dile getirdikten sonra ; '' kampanya yapan teknoloji mağazalarının önü gibi yoğun olan ''  takaslara bir göz atalım. Gerçi dün en önemli takası yazmıştım ama bugün diğerlerine de bir göz atıp nasıl çelişkiler içerdiğine bakıp, yalanları gerçeklerle harmanlayıp, inceden dokundurup kaçacağız...


Acısıyla, tatlısıyla, uçukluğuyla, parasıyla, çartıyla, çurtuyla takaslara bir göz atmaya, ne dersiniz ?

Takas 1
Ronnie Brewer - Grizzlies
2011 1. Tur Draft Hakkı - Jazz


Evet, gecenin en anlamsız takasını gerçekleştiren - sırf maddi kaygılar güdülerek - Kevin O'connor'a sevgilerimizi ileterek başlayalım. Belirttiğim gibi sırf maaş bütçesini düşürmek amacıyla yapılan bu transfer karşılığında Utah saçma sapan bir draft hakkı aldı tıpkı Eric Maynor hamlesinde olduğu gibi. Buna karşın Memphis'i de kutlamak lazım, sene başından beri yaptıkları doğru hamlelerle işi ne kadar ciddiye aldıklarını göstermişlerdi, ki bu takasla da en büyük eksikliklerinden birisini kapatarak play - off'u ne kadar istediklerini gösterdiler. Neydi Memphis'in en büyük eksikliği ? Tabi ki hepinizin tahmin edebileceği gibi bench katkısı. Arada Sam Young'ın saman alevi misali gösterdiği performans ile şenlenen benche, '' şen ola düğün şen ola '' türünde bir oyuncu getirilerek - en azından istikrar bakımından - eksiklik bi bakımdan giderilmiş oldu. Brewer'ın gelmesiyle Mayo ve Gay'in daha çok dinlenme şansına sahip olacağını düşünürsek - tamamen Utah'ta ki performansına göre konuşuyorum - iyi bir transfer oldu. Zannımca bu takas onları New Orleans'ın çok az da olsa önüne atacak(Paul dönünce Hornets toparlanıcak olsa bile).


Takas 2
Darko Milicic - T'wolves
Brian Cardinal - Knicks


Underrated takaslarla devam ediyoruz. Gecenin amiyane tabirle '' hiç bir sikimizde olmayan '' takaslarından bir tanesiydi efenim bu Milicic kazmasının dahil olduğu alışveriş. Sözümona Knicks'te ki dakikalarından memnun olmayan Milicic takasını istemiş bu yüzden takımdan ayrılmış. Yok öyle bir şey tamamem 2010 hayalleri kurularak yapılmış takas. Zaten Brian Cardinal'de pek bir dikkate alınacak oyuncu değil, benim tabirimle '' izlemesi işkence '' türünden bir herif, o yüzden fazla değerlendirmeye gerek olmadan bu hamleyi de berteraf ediyoruz.




Takas 3
John Salmons, 2010 1 tur ve ya 2011, 2012 draftı 2. tur hakkı - Bucks
Hakim Warrick, Joe Alexander - Bulls


Yine maddiyat düşünülerek yapılmış bir takasa göz atacağız fakat daha sonra o gözleri geri alacağız haberiniz olsun(iğrenç bir espriydi kabul ediyorum, bu konuda ertem şener'le yarışabilirim sanırım). Joe Alexander Thailand orjinli malın teki, fazla söze gerek yok, çünkü bir çöp. Hakim Warrick ise Bulls'un yapısına uygun bir basketbolcu, Taj Gibson'ın ilk 5'te ki yerini her an kapabileceğini düşünmekteyim. Her ne kadar Salmons'ın kontratından kurtulmak için yapılsa da Bulls için hayırlı oldu. Hem Filip Murray'i aldılar, yani Salmons'ı aramazlar. Bucks'a gelince, onların n'apmaya çalıştıklarını bir türlü anlayamadım. Elde zaten kısıtlı sayıda uzun varken onlardan en kalitelilerinden birisini kaybettiler. Salmons'a gelince; Redd'in boşluğunu doldurma amacıyla alındığını söylemek lazım, ama bir dakika onun boşluğunu Stackhouse ile doldurmamışlar mıydı ? İşte buradan da anlayacağınız üzere Bucks GM'i Hammond bu takası kafası güzel iken yapmış. Neyse şunu söylemek gerekirse Warrick'in gidişiyle Ersan'ın süreleri artacak ayriyeten Charlie Bell'in de yakında ilk 5'ten kesileceğini söylemek gerekiyor. Yani John Salmons - Brandon Jennings guard ikilisi Bucks'ın değişmezi olacak(vah ki vahh).


Takas 4
Primoz Brezec, Royal Ivey - Bucks
Francisco Elson, Jodie Meeks - 76ers


Bakın kim var burada ? Hammond ve Bucks !!! Kafası güzel iken yaptığı bir transfer daha ! Ne düşünüyor bu adam ? LeBron James'in Bucks'a imza atmasını mı ? Gelecek vadeden Meeks'i gönderirken sene boyunca adeta benche demir atan Ivey'i alarak ne kadar müthiş bir GM olduğunu gösterdi bizlere. Ayrıca Fransisco Elson'ı gönderirken yerine Primoz Brezec beceriksizini  alarakta o anda mariano çektiğini kanıtlar gibiydi. Endişeye mahal yok Bucks başka bir takas daha yapmadı !




Takas 5
Tyrus Thomas - Bobcats
Filip Murray, Acie Law, 1. tur draft hakkı(Bulls'un isteğine göre şekillenecek) - Bulls


Takasın son gününü en bereketli şekilde kemale erdiren takım zannımca Bobcats oldu, vasat oyuncularını gönderirken, karşılığında takıma kendi sistemlerine uyan değerli parçalar kattılar. Tyrus Thomas, deyim yerindeyse Bobcats sistemine cuk oturacak seviyede(oturmayıp da ayakta kalırsa taşlamayın emi beni. Ertem Şener'liğim üstümde bugün), orta mesafe şutu ve Gerald Wallace türünde bir oyuncu olması onun en büyük artıları, ama sorunları da var tabi orjini 3 numara olmasına karşın - 3'lük yüzdesinin iğrenç olması yüzünden - 4 numara pozisyonuna kaydırıldığından dolayı, bazen 3 numara gibi şut denemesinde bulunması en büyük problemi. Bunun yanında egoist ve bencil bir oyuncu olması da onun bir üst seviyeye çıkmasını engelleyen diğer bir faktör. Bulls açısından bakarsak ; onlar içinde Filip Murray önemli, çünkü Salmons'ı takas ettikten sonra bir dış oyuncu eksikliği ortaya çıkmıştı bunu Murray'nin dolduracağına inanıyorum. Salmons'a göre hem daha ekonomik hem de daha istikrarlı ve çok yönlülüğüyle daha kullanışlı. Acie Law ise sezonun '' Evliya Çelebi '' si olma özelliğinde. Bulls kadrosunda '' garbage time '' oyunculuğundan öteye gideceğini sanmıyorum.  




Takas 6
Theo Ratliff - Bobcats
2016 2. Tur Drat Hakkı - Spurs


2016 2. Tur Draft hakkı mı ? Yuh be !!! En absürd takaslardan birisi olma özelliğini taşımakla beraber Bobcats için hayırlı bir takas oldu, en azından play - off için. Fakat elde Mohammed, Diop, Chandler, Ajinca gibi iyi sayılabilecek bir pivot 4'lüsü var iken Ratliff'i almanın manasını anlayamadım, galiba takıma biraz tecrübe kazandırmak için yaptılar.


Takas 7
Nate Robinson, Marcus Landry - Celtics
Eddie House, JR Giddens, Bill Walker - Knicks


Gecenin en sansasyonel takas hamlesi Boston'dan geldi. Nate Robinson'ı alarak herkesin ağzını deyim yerindeyse açık bıraktılar. Nate Robinson'ın gelmesi ile beraber Boston'da bir kaç olay olabilir, o olayları şöyle sıralayabiliriz. 
İşte ihtimal dahilindikiler ;
1- Nate Robinson'ın 2 gün içinde Kevin Garnett tarfından dövülmesi ve Doc Rivers tarafından klüpten atılması kuvvetle ihtimal.
2- İyi bir 6.adam olarak, güzel istatistikler yakalaması da seçenekler dahilinde.


Knicks ise iyi mi yaptı kötü mü yaptı onu tam olarak bilemiyorum. Eddie House'un gitmesine üzüldüm çünkü ; '' The Celtic Idiot '' lakabı boşta kalacak, Knicks camiasına sesleniyorum ; Ey Knicks ahalisi Eddie House - Chris Duhon gibi saplarla sezon sonunun gelmeyeceğini bil ! Bill Walker'dan biraz bahsetmek gerekirse ; NBA'de ki favori oyuncularımdan birisi olma özelliğini taşımakta her ne kadar yetenekleri sınırlı olsa da. Knicks'te tutunamayıp Avrupa'ya gelmesi de ihtimal dahilinde(ulan bu demirören biraz akıllı olsa bu adamı alır). Giddens ve Landry'ye gelince ise NBDL'de başarılar diliyorum onlara.




Takas 8
Kevin Martin, Hilton Armstrong, Jordan Hill, Jared Jeffries, 2011 ve ya 2012 1.tur draft tur hakkı - Rockets
T- Mac, Sergio Rodriguez - Knicks
Carl Landry, Joey Dorsey, Larry Hughes - Kings


NY Knicks sonunda muradına erdi ve T- Mac'i renklerine bağladı(Türkiye'de ki spor gazetelerine döndük). Takası gerçekleştirmek için son günde 40 takla atmaları ve Kings'i paravan olarak kullanmaları takasın gerçekleşmesinde çok büyük etken oldu. Sportif açından ancak Houston ve Kings'i değerlendirebiliriz, çünkü Knicks başka alemlerde takılıyor. Kings, Carl Landry'yi alarak potansiyel MIP ödülünün sahibini kadroya katmış oldu  ve iyi bir pota altı skoreri kazandı. Dorsey'yi alarak da - şayet NBDL'e göndermezlerse - pota altında iyi bir güç kazandı. Hughes'ın dönemi ise eskide kaldı eğer sürpriz bir patlama yapmaz ise - ki bekliyorum ondan bir patlama - gözden kaybolur, emsallerinde olduğu gibi Çin Ligi'ne gider. Takastan en zararlı çıkan takımı ise kanımca Rockets oldu, özellikle Landry'yi kaybetmeleri onlar için kötü oldu, bununla birlikte Hilton Armstrong ve Jeffries gibi kazmaları da alarak kendileri ile çeliştiler. Drew Gooden'ın serbest kalması durumunda, Rockets onun en büyük müşterilerinden biri olacaktır. Jordan Hill ile muhtelemen o boşluğu doldurmaya çalışacaklardır. Kevin Martin ise bana beyhude bir çaba gibi geldi, ama Rockets için önemli değil, onlar için skor yapsında, keza takımda sayı atacak oyuncu kalmadı. Knicks açısından ise hayırlı birkaç olay var onları belirtim ;
1- T- Mac'in gelmesiyle forma ve bilet satışları artacaktır.
2- 2 yarımdan 1 tam olacağına 3 yarımdan 1.5 olsun mahiyetinde Sergio Rodriguez'i aldılar. Rodriguez ilk 5'e yerleşebilir de '' garbage time '' oyuncusu da olabilir. Umarım başarılı olur, çünkü bu son şansı...
3- LeBron için son umutlarını da kullanmış oldular(umarım Lebron gelmez de, mors olurlar).

Hiç yorum yok: