Pazartesi, Ağustos 30, 2010

Spekülatif Performans ; Baba Naber ?


Günün en spekülatif performansı Brezilya adına ; Tiago Splitter ve Marcelo ''Marcelinho'' Huertas'dan geliyor. Takımları yenilmesine karşın bu iki basketbolcunun performansları etkileyiciydi.

Özellikle Huertas istatistik kağıdına yansımayan, ancak maçı izlediğinizde anlayabileceğiniz bir katkı sağladı takımına. 33 dakikada ; 8 sayı, 5 asist ve 1 top çalmayla oynadı kendileri, son dakikalarda ki faulleri kaçırmasına rağmen oyunun o raddeye gelmesinde ki başroldeki adamlardan birisiydi Huertas. Splitter ile arasında müthiş bir uyum vardı, -Caja Laboral'den takım arkadaşları zaten, buna şaşmamak lazım.- Özellikle pick'n roll'ü müthiş oynadı, Rose'un bugünkü savruk oyunundan her şekilde yararlanmaya çalıştı. Maçı kazanmak için herşeyini ortaya koydu ama olmadı.

Maçın diğer bir yıldızı ise hiç kuşkusuz Tiago Splitter'di. 30 dakikada ; 13 sayı, 10 ribaunt, 2 top çalma ve 1 blok yapmayı başaran Splitter, Amerika pota altını dağıtan adam oldu. Hırvatistan maçında Ante Tomic ve bu maçta da Splitter tarafından dağıtılan Amerika'nın pota altının hali düşündürücü. Durant 4 numara oynadığı zaman içeride büyük bir boşluk oluşuyor, haliyle durum böyle oluncada karşı takım gelip geçiriyor. Şaka bi' yana Amerika yatsın kalksın dua etsin, bugün Varejao oynamadı. O da oynasaydı Odom emekliliğini isterdi !

NOT: Maçın böyle bitmesi Amerika için iyi oldu, çünkü hiç kimse onları bu kadar zorlayamamıştı, artık dayanma eşiklerini gördüler ve bu onlar için iyi bir şey. Artık karşılarında oynayan oyuncuları küçümsemeyeceklerdir.

NOT 2 : Billups büyük oyuncu be !

Hiç yorum yok: