Perşembe, Ağustos 26, 2010

Ülke İçi Transfer Kontraları... -1-


Yoan Gourcuff - Bordeaux > Lyon
Milan'ın Rennes'den bulup çıkardığı, ''yeni Zidane'lardan '' birisiydi. Fakat ; Milan'da fazla forma şansı yakalayamadı ve akabininde Bordeaux'ya kiralandı. Bordeaux'da gösterdiği performansla, Milan'a geri dönmesi neredeyse kesinlik kazanmıştı. Kaka'nın yeri doldurmasını bekliyordum ben açıkçası, ama ileri zekalı Galliani sözleşmeye 15 milyon €'luk bir satış opsiyonu koyduğunu sonradan fark edince bu hayaller suya düşüyordu ve Gourcuff Bordeaux'da kalıyordu... Çok değil üstünden 1 sezon geçmişken Gourcuff Lyon'a 22 milyon €'ya transfer oluyordu. Lyon bildik Lyon, amaçları ; rakiplerini pasif kılarak ligi domine etmek. Bol keseden bonservis bedelleri ödüyorlar, umarım sonları Lazio, Valencia gibi olmaz. NOT : Lyon'un Gourcuff ile aynı bölgede oynayan ; Pjanic, Ederson, Kallström, Makoun ve Delgado gibi oyunculara sahip. Napmaya çalışıyorlar ? Orta saha koleksiyonu mu ?


Joao Moutinho  Sporting > Porto
Bu arkadaşda Portekiz futbolunun yeni Deco'su olarak lanse ediliyordu, ama bir türlü kendisinden beklenen patlamayı yapamamıştı... Belki Porto'da bu patlamayı yapabilir, çünkü ortam müsait ama önünde bir engel var o da ; BASKI ! Moutinho 20 milyon € karşılığında Porto'ya geçti, azımsanıcak gibi değil. Başka bir açıdan bakarsak ; Portekiz tarihinin en pahalı transferi Moutinho. Özellikle geçtiğimiz sezon Lucho Gonzalez'in satılmasıyla o bölgede bir boşluk oluşmuştu. Lucho'nun yerine alınan Belluschi'de daha çok kanatlarda değerlendirilince o bölgede bütün yük Raul Meireles'in omuzlarına binmişti. Moutinho ; o bölgede ki yükü omuzlayabilecek kalitede bir topçu, başarılı olacağını düşünüyorum, umarım yüzümü kara çıkartmaz.


Sergio Canales  Racing > Real Madrid
Bu arkadaşda ''Yeni Guti'' olarak lanse ediliyor.(Bu postta yer alan oyuncular illa birisinin veliahtı olacakmış gibi bir hava var sanki, noluyo lan ?) Real Madrid'de tecrübeli oyuncuların tasfiyesinin ardından alınan oyunculardan birisi ; Canales. Gerçi onun transferi geçtiğimiz sezonun ortasından beri kesinleşmişti, yani yeni bir transfer değil. Transfer ücretini tam olarak bilmiyorum ama, 5 milyon € + performansa bağlı bir 5 milyon € ödeneceği konuşuluyor. Daha 19 yaşında olması, onun en büyük avantajı kanımca. Geçtiğimiz sezonun ortalarına doğru müthiş bir çıkış yakalamıştı, hazırlık maçlarında da gösterdiği performans etkileyici ama bu ne kadar ölçü olmalı, bilmiyorum. İleride iyi bir oyuncu olacağı kesin, fakat bu sene ne kadar forma şansı bulur o muamma. Keza takımda ; Mesut Özil(bizim evlat), Kaka, Ronaldo gibi süperstarlar bulunuyor...


Loic Remy  Nice > Marsilya
Andre Pierre Gignac  Toulouse > Marsilya
Hele şükür, bu iki oyuncu hiç bir futbolcunun veliahtı olarak gösterilmiyor, postun seyri açısından iyi oldu bu ikili. Efenim, malumunuz Niang ve Ben Arfa'nın arıza çıkarıp ayrılmaları sebebiyle bu iki oyuncu alındı. Remy 15 milyon €, Gignac ise 18 milyon € bonservis bedeli ile transfer edildiler. Remy potansiyeli olan 23 yaşında iyi bir futbolcu. Nice'e Lyon'dan 8 milyon € bonservis bedeli ile transfer olmuştu, Remy. Fransa milli takımının yeniden yapılanmasında önemli bir role sahip olacağına inanıyorum. Fiziği iyi, atletik, fena sayılmayan bir top tekniği var. Tek sorunu son vuruşlar, başarılı olabileceği kanısındayım.


Ve gelelim Gignac'a... 2 sezon öncesine kadar Fransa Ligi'nin gol kralıydı Gignac. Kendinden beklenmiyecek bir şekilde 24 gol atmışı o sezon. Hani bazı oyuncular vardır ya ; ''İstikrar abidesi'' diye tanımlanır, Gignac ise tam tersi, o bir ''istikrarsızlık abidesi''... Marsilya'da ne yapar ne eder tam kestiremiyorum, kestirenin de elinden öperim. Niang'ın yerini dolduramayacak gibi bir kanı var bende, neyse bunları zaman göstericek...


William Gallas  Arsenal > Tottenham
azuahahahahahhahahahha
Bu transfere ben anca gülerim, 9 senede Londra'da gezmediği takım kalmadı Gallas'ın. Açıkçası Tottenham'da başarılı olamayacağını düşünüyorum, yaşı ilerledikçe arıza bir adama dönüştü, ama denemesi bedava ! Sözleşmesi bittiğinden dolayı, bonservis bedeli ödenmedi Gallas'a. Savunmada ; King, Dawson, Bassong, Kaboul, Woodgate gibi isimleri bünyesinde barındırıyor Tottenham, bunlardan birisini kesmesi zor görünüyor Gallas'ın, belki Bale'in oynadğı sol beke bir alternatif olarak düşünülmüş olabilir, ama bu düşüncede bana pek sağlıklı gelmiyor. Rednkapp işini bilen bir teknik direktördür, genelde yaptığı transferler nokta atışı olur, takıma katkı sağlayabileceğini düşündüğü adamlara para verir ancak. Bakalım bu sefer ki ''nokta atışı'' ne gibi bir sona ulaşacak ?

Hiç yorum yok: