Pazartesi, Ocak 25, 2010

SPEKÜLATİF PERFORMASYON



Üç gündür pijamasıyla dolaşan, hayata ancak abur cuburlarla bağlanabilen, duş almayı sürekli geciktiren bir adamdan blog yazması beklenmez, fakat ben yazıyorum, benim farkımda bu dermişim :). İşte bu yüzden seviyorum blog yazmayı, kendimle çelişmeyi sevdiğim için.


Günün en spekülatif performansı Cezayir milli takımının kalecisi Chaouchi'den geliyor. Oyun içinde 2 kez sakatlanmasına rağmen maça devam ederek arkadaşlarına ve ülkesine olan saygısını göstermiş bulunan Chaouchi, uçların yaşandığı bir maçta spektaküler kurtarışlarıyla da maçı Cezayir'e getiren isimlerden birisi olmayı başardı. Son anları halı saha maçı temposunda oynanması ve Fildişi'li oyuncuların kendileriyle çelişip ruhlarını otelde bırakmaları bile heyecanın kaybolmasına sebep olmadı. Özellikle uzatmaların son anlarında yaşananlar, Japon futbol çizgi filmlerinde olacak türdendi. 


Yine uzatmalarda Fildişi'li oyuncuların geriye koşma mecali kalmamıştı buna takiben Cezayir'in 3 tane karşı karşıya pozisyonu harcaması belki de onları kupa dışında bırakacaktı, ama hakemin nizami olan bir golü, nizami olarak değerlendirmeyerek iptal etmesi onları ipten alıyordu. Maçı Cezayir'in kazanmasıyıla Fildişi Sahilleri yine ''Gönüllerin Şampiyonu'' olmaktan ileri gidemiyordu. Ama herşeye rağmen Sezar'ın Hakkını Sezar'a teslim etmek gerekir, çünkü maç Cezayir'in hakkıydı ! 


Ve gelelim klasik NBA muhabbetimize. Dün NBA'de oynanan New York - Dallas maçı hakikaten NBA markasına leke sürecek cinsten bir maçtı. New York kendi evinde Dallas'tan 50 sayı fark yiyerek, Dallas'ın bu alandaki rekorunu kırmasına yardım etti. Ayrıca Knicks kazmaları, yok kazma hafif geldi, Knicks öküzleri bu alandaki 2.büyük başarılarını da elde ederek ''fucking yourself'' hesabına çalışıyorlardı. New York'un adını lekeleyen bu öküzleri Texas'a sürme isteğiyle, yazıyı AbdelKader Keita'nın Cezayir'e attığı müthiş golle kapatıyoruz ! İşte o spektaküler gol ;


Hiç yorum yok: